Klimaat Agadir: Alles wat je moet weten over het weer in deze Marokkaanse stad

Agadir is een stad in het zuidwesten van Marokko, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden, de rijke cultuur en de vele bezienswaardigheden. Maar wat voor weer kun je verwachten als je naar Agadir gaat? In dit artikel lees je alles over het klimaat in Agadir.

De seizoenen in Agadir

Agadir heeft een warm woestijnklimaat, wat betekent dat het er het hele jaar door warm en droog is. De stad kent twee seizoenen: een warm seizoen en een koel seizoen.

Warm seizoen

Het warme seizoen in Agadir loopt van mei tot en met oktober. In deze periode is het overdag gemiddeld 25 tot 30 graden Celsius, met uitschieters naar 35 graden Celsius. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer 20 graden Celsius. Er valt in deze periode vrijwel geen neerslag, waardoor het erg droog is in Agadir.

Deze periode is ideaal voor een strandvakantie, aangezien de zon vrijwel altijd schijnt en het water van de Atlantische Oceaan lekker warm is. Ook kun je in deze periode veel activiteiten ondernemen, zoals surfen, windsurfen, kitesurfen en zeilen.

Koel seizoen

Het koelere seizoen in Agadir loopt van november tot en met april. In deze periode is het overdag gemiddeld 20 tot 25 graden Celsius, met uitschieters naar 30 graden Celsius. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer 10 graden Celsius. Er valt in deze periode meer neerslag dan in het warme seizoen, maar nog steeds niet veel. De meeste regen valt in december en januari.

Deze periode is ideaal voor het verkennen van de stad en de omgeving, aangezien het niet te warm is om te wandelen en er minder toeristen zijn dan in het warme seizoen. Ook kun je in deze periode de Souk El Had bezoeken, de grootste markt van Agadir, waar je allerlei souvenirs en lokale producten kunt kopen.

Wat moet je meenemen naar Agadir?

Als je naar Agadir gaat, is het belangrijk om de juiste kleding en spullen mee te nemen. Hieronder vind je een lijstje met dingen die handig zijn om mee te nemen:

  • Luchtige kleding, zoals korte broeken, T-shirts en zomerjurkjes
  • Een zonnehoed of pet om je hoofd te beschermen tegen de zon
  • Zonnebrandcrème met een hoge factor om je huid te beschermen tegen de zon
  • Een zonnebril om je ogen te beschermen tegen de zon
  • Een badpak of bikini voor een dagje strand
  • Een trui of vest voor de avonden in het koelere seizoen
  • Een paraplu of regenjas voor de eventuele regen in het koelere seizoen

Conclusie

Agadir heeft een warm woestijnklimaat, wat betekent dat het er het hele jaar door warm en droog is. Het warme seizoen loopt van mei tot en met oktober en het koelere seizoen loopt van november tot en met april. Als je naar Agadir gaat, is het belangrijk om de juiste kleding en spullen mee te nemen, zoals luchtige kleding, zonnebrandcrème en een zonnehoed of pet. Of je nu gaat voor een strandvakantie of om de stad en de omgeving te verkennen, in Agadir kun je het hele jaar door genieten van het mooie weer.

Plaats een reactie