Klimaat Apulië: ontdek de prachtige regio in het zuiden van Italië

Apulië, ook wel bekend als Puglia, is een regio in het zuiden van Italië. Het is gelegen aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee en heeft een oppervlakte van ongeveer 19.000 vierkante kilometer. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische steden en heerlijke keuken. Maar hoe zit het eigenlijk met het klimaat in Apulië?

Klimaat Apulië

Apulië heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het warme, droge zomers heeft en milde winters. De zomermaanden, van juni tot en met september, zijn de warmste maanden van het jaar met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden Celsius. De wintermaanden, van december tot en met februari, zijn het koelst met temperaturen rond de 10 graden Celsius. De lente en herfst zijn mild en aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius.

Naast de temperatuur is ook de neerslag van belang voor het klimaat in Apulië. De meeste regen valt in de wintermaanden, met name in november en december. In de zomermaanden is er weinig neerslag en schijnt de zon volop. Dit maakt Apulië een populaire bestemming voor zonvakanties.

Bezienswaardigheden in Apulië

Apulië heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de stad Lecce, ook wel het Florence van het zuiden genoemd vanwege de vele barokke gebouwen. Andere historische steden zijn Bari, Brindisi en Taranto.

Naast de steden heeft Apulië ook prachtige natuur. Zo zijn er de Gargano bergen, de witte stad Ostuni en de Trulli-huizen in Alberobello. Ook de kustlijn van Apulië is indrukwekkend met helderblauw water en mooie stranden.

Op culinair gebied staat Apulië bekend om zijn olijfolie, wijn en verse visgerechten. Een aanrader is om de lokale specialiteit orecchiette te proeven, een pastasoort in de vorm van kleine oortjes.

Conclusie

Apulië is een prachtige regio in het zuiden van Italië met een mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn warm en droog, terwijl de wintermaanden mild en nat zijn. Naast het klimaat heeft Apulië veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. Van historische steden tot prachtige stranden en van olijfolie tot verse visgerechten, Apulië is een bestemming die voor iedereen wat te bieden heeft.

Plaats een reactie