Klimaat Boekarest: Alles wat je moet weten over het klimaat in de Roemeense hoofdstad

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en ligt in het zuidoosten van het land. Het is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, met veel bezienswaardigheden zoals het Parlementspaleis, de oude stad en het Nationaal Museum voor Roemeense Geschiedenis. Maar wat voor klimaat heeft Boekarest eigenlijk?

Klimaat

Boekarest heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. De stad ligt in een gebied waar de invloed van de Zwarte Zee en de Karpaten merkbaar is. Dit zorgt voor een gematigd klimaat met vier seizoenen.

De zomers in Boekarest zijn warm en droog, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius. De warmste maanden zijn juli en augustus. De winters zijn koud en soms erg streng, met temperaturen die kunnen dalen tot onder de -10 graden Celsius. De koudste maanden zijn december, januari en februari.

De lente en de herfst zijn mild en aangenaam, met temperaturen die schommelen tussen de 10 en 20 graden Celsius. Deze seizoenen zijn ideaal om de stad te verkennen en te genieten van de vele parken en tuinen die Boekarest rijk is.

Neerslag

Boekarest heeft een gemiddelde neerslag van ongeveer 600 millimeter per jaar. De meeste neerslag valt in de lente en de herfst, met name in de maanden mei en juni en september en oktober. In de zomer is er weinig neerslag en is het vaak erg droog. In de winter valt er regelmatig sneeuw, wat de stad een sprookjesachtige uitstraling geeft.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Boekarest is van mei tot en met september. In deze maanden is het weer aangenaam en zijn er veel festivals en evenementen in de stad. De zomermaanden zijn wel erg druk, dus als je de stad in alle rust wilt verkennen kun je beter in het voor- of najaar gaan.

Als je van wintersport houdt, is Boekarest ook een goede bestemming. In de omgeving van de stad zijn verschillende skigebieden te vinden, waar je kunt genieten van de mooie natuur en de sneeuw.

Conclusie

Boekarest heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. De beste reistijd is van mei tot en met september, maar ook in de winter is de stad een bezoek waard. Of je nu houdt van cultuur, natuur of wintersport, Boekarest heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie