Klimaat Calcutta

Calcutta, ook wel bekend als Kolkata, is een stad in het oosten van India en is de hoofdstad van de deelstaat West-Bengalen. De stad heeft een rijke geschiedenis en is een belangrijk cultureel en economisch centrum van India. Calcutta is de op twee na grootste stad van India en heeft een bevolking van meer dan 14 miljoen mensen.

Klimaat Calcutta

Calcutta heeft een tropisch moessonklimaat, wat betekent dat de stad wordt beïnvloed door de jaarlijkse moessonregens. De zomers zijn heet en vochtig, met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden Celsius. De winters zijn mild en aangenaam, met temperaturen die zelden onder de 10 graden Celsius dalen.

De moessonperiode in Calcutta begint in juni en duurt tot en met september. Tijdens deze periode valt er veel regen, soms wel meer dan 1000 millimeter per maand. De regen zorgt voor verkoeling, maar kan ook voor overstromingen zorgen in de stad. Het is daarom belangrijk om tijdens deze periode extra voorzichtig te zijn en de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden.

Invloed van het klimaat op Calcutta

Het klimaat heeft een grote invloed op het dagelijks leven in Calcutta. Tijdens de zomermaanden is het vaak te warm om overdag buiten te zijn en zoeken veel mensen verkoeling in de schaduw of binnen. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen.

Tijdens de moessonperiode kan het verkeer in de stad flink ontregeld raken door overstromingen en vertragingen. Het is daarom belangrijk om extra tijd te plannen voor reizen en om voorzichtig te zijn op de weg.

De wintermaanden zijn over het algemeen aangenaam en mild, waardoor het een populaire tijd is voor toeristen om de stad te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam en er valt weinig regen, waardoor het een goede tijd is om bezienswaardigheden te bezoeken en de stad te verkennen.

Bezienswaardigheden in Calcutta

Calcutta heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het Victoria Memorial, een groot monument ter ere van koningin Victoria. Het gebouw is prachtig vormgegeven en herbergt een museum met veel interessante tentoonstellingen.

Een andere populaire attractie is het Dakshineswar Kali-tempelcomplex, een heilige plaats voor hindoes. Het complex bestaat uit meerdere tempels en is prachtig vormgegeven. Het is een belangrijke pelgrimsplaats en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Andere bezienswaardigheden zijn onder andere het Indian Museum, het St. Paul’s Cathedral en het Howrah-brug, een van de grootste bruggen ter wereld.

Conclusie

Calcutta is een fascinerende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het klimaat heeft een grote invloed op het dagelijks leven in de stad en het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van een bezoek. De stad heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en is zeker een bezoek waard.

Plaats een reactie