Klimaat Cascais: Alles wat je moet weten over het klimaat in deze Portugese badplaats

Cascais is een prachtige badplaats in Portugal, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld vanwege de prachtige stranden, de rijke geschiedenis en de vele bezienswaardigheden. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het klimaat in Cascais ook een belangrijke rol speelt in de populariteit van deze stad.

Algemene feiten over Cascais

Cascais is een stad in het westen van Portugal, gelegen op ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Lissabon. Het is een populaire badplaats met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft een prachtige kustlijn met vele stranden en baaien, en er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden, zoals het fort van Cascais, het paleis van de graaf van Castro Guimarães en het museum van de zee.

De stad heeft ook een bruisend nachtleven, met vele bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Portugese gerechten en wijnen. Cascais is ook een populaire bestemming voor watersporters, met tal van mogelijkheden om te surfen, windsurfen, kitesurfen en zeilen.

Het klimaat in Cascais

Het klimaat in Cascais is mediterraan, wat betekent dat het warme, droge zomers heeft en milde winters. De zomers zijn lang en zonnig, met temperaturen die gemiddeld rond de 28 graden Celsius liggen. De winters zijn mild en regenachtig, met temperaturen die zelden onder de 10 graden Celsius komen.

De beste tijd om Cascais te bezoeken is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen het hoogst zijn en er weinig regen valt. In deze periode kun je genieten van lange, zonnige dagen en warme avonden. De maanden juli en augustus zijn het drukst, omdat dit de vakantiemaanden zijn in Portugal en veel toeristen naar de kust trekken.

Als je van plan bent om Cascais in de winter te bezoeken, houd er dan rekening mee dat het weer onvoorspelbaar kan zijn. Hoewel de temperaturen mild zijn, kan het regenachtig en winderig zijn, en soms kan er zelfs sneeuw vallen in de bergen rondom de stad.

Wat te doen in Cascais

Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden te vinden in Cascais, ongeacht het seizoen. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

Stranden

Cascais heeft een aantal prachtige stranden, waaronder Praia do Guincho, Praia da Rainha en Praia da Conceição. Deze stranden zijn perfect om te zonnebaden, te zwemmen en te surfen.

Bezienswaardigheden

Er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden in Cascais, waaronder het fort van Cascais, het paleis van de graaf van Castro Guimarães en het museum van de zee. Deze historische gebouwen bieden een kijkje in de rijke geschiedenis van de stad.

Watersporten

Cascais is een populaire bestemming voor watersporters, met tal van mogelijkheden om te surfen, windsurfen, kitesurfen en zeilen. Er zijn verschillende surfscholen en verhuurbedrijven in de stad waar je materiaal kunt huren en lessen kunt nemen.

Nachtleven

Cascais heeft een bruisend nachtleven, met tal van bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Portugese gerechten en wijnen. Er zijn ook verschillende clubs en discotheken waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een prachtige badplaats met een rijke geschiedenis, prachtige stranden en een bruisend nachtleven, dan is Cascais de perfecte bestemming voor jou. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat je het hele jaar door kunt genieten van de stad, of je nu wilt zonnebaden op het strand of wilt genieten van de vele activiteiten en bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

Plaats een reactie