Klimaat Formentera

Formentera is een klein eiland in de Middellandse Zee, gelegen ten zuiden van Ibiza en ten oosten van het vasteland van Spanje. Het eiland is slechts 19 kilometer lang en 6 kilometer breed, maar trekt jaarlijks duizenden toeristen vanwege de prachtige stranden en het aangename klimaat.

Klimaat Formentera

Formentera heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 30 graden Celsius, terwijl het in de winter gemiddeld zo’n 15 graden Celsius is. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, maar ook in de zomer kan er af en toe een bui vallen.

De beste tijd om Formentera te bezoeken is van mei tot en met oktober, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er weinig neerslag valt. In deze periode is het eiland ook het drukst bezocht, dus als je op zoek bent naar rust en stilte kun je beter in het voor- of najaar gaan.

Bezienswaardigheden Formentera

Hoewel Formentera vooral bekend staat om zijn prachtige stranden, zijn er ook genoeg andere bezienswaardigheden te vinden op het eiland. Zo kun je een bezoek brengen aan de vuurtoren van La Mola, die op de hoogste klif van het eiland staat en een prachtig uitzicht biedt over de zee. Ook de kerk van Sant Francesc Xavier is een bezoekje waard, met zijn mooie gevel en indrukwekkende interieur.

Daarnaast kun je op Formentera ook genieten van de natuur, bijvoorbeeld in het natuurpark Ses Salines, dat zich uitstrekt over zowel Formentera als Ibiza. Hier kun je wandelen door de duinen en langs de zoutpannen, en genieten van de vele vogels die hier leven.

Conclusie

Formentera is een prachtig eiland met een aangenaam mediterraan klimaat. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand of juist naar rust en natuur, op Formentera vind je het allemaal. Het eiland is goed bereikbaar met de boot vanaf Ibiza, dus als je in de buurt bent is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan dit paradijselijke stukje Spanje.

Plaats een reactie