Klimaat Fuerteventura

Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 1.660 km² en is daarmee het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Fuerteventura staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en het aangename klimaat.

Het klimaat van Fuerteventura

Fuerteventura heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur op het eiland ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius. In de zomermaanden kan het kwik oplopen tot boven de 30 graden Celsius, terwijl het in de wintermaanden zelden onder de 15 graden Celsius komt. Fuerteventura heeft meer dan 300 dagen zon per jaar, waardoor het een populaire bestemming is voor zonliefhebbers.

De zee rondom Fuerteventura heeft het hele jaar door een aangename temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Dit maakt het eiland een ideale bestemming voor watersporten zoals surfen, windsurfen en kitesurfen. De wind op Fuerteventura is vaak aanwezig, vooral in de zomermaanden, waardoor het eiland ook populair is onder windsurfers.

De beste reistijd voor Fuerteventura

De beste reistijd voor Fuerteventura is van april tot en met oktober. In deze maanden is het weer het meest stabiel en zijn de temperaturen het hoogst. De zomermaanden juli en augustus zijn de drukste maanden op het eiland, dus als je de drukte wilt vermijden kun je beter in het voor- of najaar naar Fuerteventura reizen.

Bezienswaardigheden op Fuerteventura

Fuerteventura heeft veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Een van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland is het natuurpark Parque Natural de las Dunas de Corralejo. Dit park bestaat uit kilometerslange zandduinen en prachtige stranden. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Een andere populaire bezienswaardigheid op Fuerteventura is de oude hoofdstad Betancuria. Deze stad werd gesticht in de 15e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Je kunt er onder andere het archeologisch museum en de kerk van Santa Maria bezoeken.

Als je geïnteresseerd bent in de lokale cultuur, is een bezoek aan het dorpje La Oliva een aanrader. Hier vind je onder andere het Casa de los Coroneles, een historisch gebouw dat vroeger diende als residentie voor de militaire gouverneurs van het eiland.

Conclusie

Fuerteventura is een prachtig eiland met een aangenaam klimaat en mooie stranden. Het is een ideale bestemming voor zonliefhebbers en watersporters. Het eiland heeft ook veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur, met bezienswaardigheden zoals het natuurpark Parque Natural de las Dunas de Corralejo en de oude hoofdstad Betancuria. Als je op zoek bent naar een zonnige vakantiebestemming met veel mogelijkheden voor activiteiten en bezienswaardigheden, is Fuerteventura zeker een aanrader.

Plaats een reactie