Klimaat Houston: Alles wat je moet weten over het klimaat in Houston

Houston is een stad in de Amerikaanse staat Texas en is de op drie na grootste stad van het land. De stad is gelegen in het zuidoosten van Texas en heeft een oppervlakte van meer dan 1.600 vierkante kilometer. Houston is een belangrijk economisch centrum en staat bekend om zijn olie- en gasindustrie, medische faciliteiten en ruimtevaartindustrie. Daarnaast heeft de stad ook veel te bieden op het gebied van cultuur en toerisme, zoals het Space Center Houston, het Museum of Fine Arts en het Houston Museum of Natural Science.

Klimaat Houston

Houston heeft een vochtig subtropisch klimaat, wat betekent dat de stad warme en vochtige zomers heeft en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 33 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de wintermaanden rond de 16 graden Celsius ligt. De luchtvochtigheid in Houston is hoog, vooral in de zomermaanden, waardoor het vaak benauwd aanvoelt.

De stad heeft ook te maken met extreme weersomstandigheden, zoals orkanen en tornado’s. Houston ligt in een gebied dat bekend staat als de “Tornado Alley”, waar tornado’s vaak voorkomen. Orkanen zijn ook een groot probleem voor de stad, vooral tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juni tot en met november. In 2017 werd Houston getroffen door de orkaan Harvey, die enorme schade aanrichtte en veel slachtoffers maakte.

Zomer in Houston

De zomermaanden in Houston zijn warm en vochtig, met temperaturen die regelmatig boven de 35 graden Celsius uitkomen. De luchtvochtigheid is hoog, waardoor het vaak benauwd aanvoelt. Het is dan ook belangrijk om voldoende water te drinken en jezelf goed te beschermen tegen de zon. In de zomermaanden vinden er veel festivals en evenementen plaats in Houston, zoals het Houston Shakespeare Festival en het Houston International Jazz Festival.

Winter in Houston

De wintermaanden in Houston zijn mild, met temperaturen die zelden onder het vriespunt komen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 16 graden Celsius, maar het kan ook warmer of kouder zijn. In de wintermaanden vinden er ook veel festivals en evenementen plaats in Houston, zoals het Houston Livestock Show and Rodeo en het Houston International Film Festival.

Orkanen in Houston

Orkanen zijn een groot probleem voor Houston, vooral tijdens het orkaanseizoen dat loopt van juni tot en met november. In 2017 werd Houston getroffen door de orkaan Harvey, die enorme schade aanrichtte en veel slachtoffers maakte. Het is dan ook belangrijk om goed voorbereid te zijn op een mogelijke orkaan. Zorg ervoor dat je een noodpakket hebt met voldoende water, voedsel en medicijnen en volg de instructies van de autoriteiten op.

Tornado’s in Houston

Houston ligt in een gebied dat bekend staat als de “Tornado Alley”, waar tornado’s vaak voorkomen. Tornado’s kunnen zeer gevaarlijk zijn en grote schade aanrichten. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een tornado nadert. Zoek een veilige plek op, zoals een kelder of een binnenkamer zonder ramen, en blijf daar totdat de tornado voorbij is.

Conclusie

Houston heeft een vochtig subtropisch klimaat, met warme en vochtige zomers en milde winters. De stad heeft ook te maken met extreme weersomstandigheden, zoals orkanen en tornado’s. Het is dan ook belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze weersomstandigheden en de instructies van de autoriteiten op te volgen. Ondanks deze uitdagingen heeft Houston veel te bieden op het gebied van cultuur, toerisme en economie en is het een belangrijke stad in de Verenigde Staten.

Plaats een reactie