Klimaat Hurghada: Alles wat je moet weten over het weer in deze Egyptische badplaats

Hurghada is een populaire badplaats in Egypte, gelegen aan de Rode Zee. Het is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in het land en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het klimaat in Hurghada is een belangrijke factor voor toeristen die deze stad bezoeken. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het klimaat in Hurghada.

Geografische ligging van Hurghada

Hurghada is gelegen aan de oostkust van Egypte, aan de Rode Zee. Het is de op twee na grootste stad aan de Rode Zee en ligt ongeveer 550 kilometer ten zuiden van Caïro. De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante kilometer en heeft een bevolking van ongeveer 250.000 mensen.

Bezienswaardigheden in Hurghada

Hurghada is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden en de vele watersportmogelijkheden. De stad heeft ook een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals:

  • De oude haven van Hurghada
  • De moskee van Hurghada
  • Het aquarium van Hurghada
  • De Giftun-eilanden
  • De woestijn van Hurghada

Het klimaat in Hurghada

Het klimaat in Hurghada is een typisch woestijnklimaat, met hete zomers en milde winters. De stad heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en er valt bijna geen regen. De gemiddelde temperatuur in Hurghada varieert van 18 graden Celsius in de winter tot 35 graden Celsius in de zomer.

De zomer in Hurghada begint in mei en duurt tot en met september. Dit zijn de warmste maanden van het jaar, met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden Celsius. De luchtvochtigheid is laag, waardoor het minder benauwd aanvoelt dan in sommige andere warme bestemmingen. De zee is in de zomermaanden heerlijk warm en perfect om in te zwemmen.

De winter in Hurghada begint in november en duurt tot en met maart. De temperaturen zijn dan aangenaam, met gemiddelde temperaturen van rond de 20 graden Celsius. ’s Nachts kan het wel afkoelen tot rond de 10 graden Celsius. Dit is een populaire tijd om Hurghada te bezoeken voor mensen die de hitte van de zomer willen vermijden.

Beste tijd om Hurghada te bezoeken

De beste tijd om Hurghada te bezoeken is afhankelijk van wat je wilt doen tijdens je vakantie. Als je van plan bent om veel tijd op het strand door te brengen en te zwemmen in de zee, dan zijn de zomermaanden de beste tijd om te gaan. Als je de hitte wilt vermijden en meer wilt doen dan alleen op het strand liggen, dan is de winter een betere tijd om te gaan.

Het hoogseizoen in Hurghada loopt van december tot en met februari, wanneer veel mensen de koude winter in Europa willen ontvluchten. De prijzen voor accommodatie en activiteiten zijn dan hoger dan in de rest van het jaar. Als je op zoek bent naar goedkopere prijzen en minder drukte, dan kun je het beste in de zomer of de herfst gaan.

Conclusie

Hurghada is een prachtige badplaats in Egypte met een heerlijk klimaat. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand of naar avontuurlijke activiteiten in de woestijn, Hurghada heeft voor ieder wat wils. Het klimaat in Hurghada is het hele jaar door warm en zonnig, met hete zomers en milde winters. De beste tijd om Hurghada te bezoeken is afhankelijk van wat je wilt doen tijdens je vakantie, maar het is een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden.

Plaats een reactie