Klimaat Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten en grenst aan Saoedi-Arabië, Irak, Syrië, Israël en de Westelijke Jordaanoever. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 89.342 km² en heeft een bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen. De hoofdstad van Jordanië is Amman en andere belangrijke steden zijn onder andere Aqaba, Irbid en Zarqa.

Klimaat

Het klimaat van Jordanië is overwegend droog en warm. Het land heeft een woestijnklimaat in het oosten en een mediterraan klimaat in het westen. De zomers zijn heet en droog, terwijl de winters mild zijn. De temperaturen kunnen in de zomer oplopen tot boven de 40 graden Celsius, terwijl het in de winter overdag gemiddeld zo’n 15 graden Celsius is.

De beste tijd om Jordanië te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer de temperaturen wat milder zijn. In de zomer kan het erg heet worden en is het niet aan te raden om veel buiten te zijn. In de winter kan het ’s nachts flink afkoelen, dus het is verstandig om warme kleding mee te nemen.

Bezienswaardigheden

Jordanië heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Enkele bekende bezienswaardigheden zijn:

  • Petra: een oude stad die is uitgehouwen uit rotsen en bekend staat als een van de zeven wereldwonderen.
  • De Dode Zee: het laagste punt op aarde en bekend om zijn zoutgehalte en geneeskrachtige werking.
  • Wadi Rum: een woestijnlandschap met indrukwekkende rotsformaties en een populaire locatie voor filmopnames.
  • Amman: de hoofdstad van Jordanië en een stad met veel historische en culturele bezienswaardigheden.
  • Aqaba: een stad aan de Rode Zee met mooie stranden en een rijk onderwaterleven.

Naast deze bekende bezienswaardigheden heeft Jordanië nog veel meer te bieden, zoals oude kastelen, moskeeën en musea. Ook de lokale keuken is de moeite waard om te proberen, met gerechten als falafel, hummus en mansaf.

Conclusie

Het klimaat van Jordanië is overwegend droog en warm, met hete zomers en milde winters. De beste tijd om het land te bezoeken is in het voor- of najaar. Jordanië heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur, met bekende bezienswaardigheden als Petra, de Dode Zee en Wadi Rum. Ook de lokale keuken is de moeite waard om te proberen. Kortom, Jordanië is een prachtig land om te bezoeken en heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie