Klimaat Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, gelegen voor de kust van West-Afrika. Het bestaat uit tien eilanden en is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het heldere water en de vele watersportmogelijkheden. Maar wat voor klimaat heeft Kaapverdië eigenlijk?

Algemene informatie over Kaapverdië

Kaapverdië is een voormalige Portugese kolonie en heeft een oppervlakte van ongeveer 4.000 vierkante kilometer. De hoofdstad is Praia en de officiële taal is Portugees. De eilanden zijn verdeeld in twee groepen: de Barlavento-eilanden in het noorden en de Sotavento-eilanden in het zuiden. De grootste eilanden zijn Santiago, Sal, Boa Vista en São Vicente.

Naast de prachtige stranden heeft Kaapverdië ook een rijke cultuur en geschiedenis. Zo zijn er verschillende koloniale gebouwen te vinden en is er een levendige muziekscene. Ook de natuur is indrukwekkend, met vulkanische landschappen en een diversiteit aan flora en fauna.

Het klimaat van Kaapverdië

Kaapverdië heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden Celsius en er is weinig neerslag. De beste reistijd voor Kaapverdië is van november tot en met april, wanneer de temperaturen iets lager liggen en er minder kans is op regen.

De eilanden in het noorden, zoals São Vicente en Santo Antão, zijn over het algemeen wat koeler en natter dan de eilanden in het zuiden, zoals Sal en Boa Vista. Dit komt doordat de noordelijke eilanden meer beïnvloed worden door de passaatwinden en de zuidelijke eilanden meer in de schaduw liggen van de bergen op de noordelijke eilanden.

Vanwege de ligging van Kaapverdië in de Atlantische Oceaan kan het wel eens voorkomen dat er een tropische storm of orkaan langs trekt. Dit gebeurt echter niet vaak en de eilanden zijn goed voorbereid op dit soort situaties.

Activiteiten op Kaapverdië

Naast genieten van de prachtige stranden en het heerlijke klimaat zijn er op Kaapverdië nog veel meer activiteiten te ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de hoofdstad Praia, waar je verschillende musea en historische gebouwen kunt bezichtigen. Ook kun je een boottocht maken naar één van de andere eilanden of gaan wandelen in de vulkanische landschappen.

Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Kaapverdië. Zo kun je er onder andere surfen, kitesurfen, windsurfen en duiken. Vooral het eiland Sal staat bekend om de goede surfmogelijkheden.

Conclusie

Kaapverdië is een prachtige vakantiebestemming met een tropisch klimaat en het hele jaar door aangename temperaturen. De eilanden bieden naast de mooie stranden ook een rijke cultuur en geschiedenis en een diversiteit aan activiteiten. Of je nu wilt ontspannen op het strand of actief bezig wilt zijn, op Kaapverdië is voor ieder wat wils.

Plaats een reactie