Klimaat Kaprun: Alles wat je moet weten over het weer in deze Oostenrijkse plaats

Kaprun is een prachtige plaats in Oostenrijk, gelegen in de deelstaat Salzburg. Het is vooral bekend om zijn skigebied, de Kitzsteinhorn, waar je het hele jaar door kunt skiën. Maar ook in de zomer is Kaprun een populaire bestemming vanwege de vele wandel- en fietsroutes in de omgeving. Het klimaat in Kaprun is van groot belang voor de toeristen die deze plaats bezoeken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het klimaat in Kaprun.

De ligging van Kaprun

Kaprun ligt in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Salzburg. Het is een populaire bestemming voor wintersporters vanwege de nabijheid van de Kitzsteinhorn, een gletsjer die het hele jaar door besneeuwd is. Kaprun ligt op een hoogte van 786 meter boven zeeniveau en heeft een oppervlakte van 100,4 km². De plaats heeft ongeveer 3.000 inwoners en is onderdeel van de gemeente Zell am See.

Het klimaat van Kaprun

Kaprun heeft een gematigd landklimaat, wat betekent dat de winters koud zijn en de zomers mild. De gemiddelde temperatuur in januari, de koudste maand van het jaar, is -4°C. In juli, de warmste maand van het jaar, is de gemiddelde temperatuur 19°C. De neerslag in Kaprun is het hele jaar door vrij hoog, met gemiddeld 1.200 millimeter per jaar. De meeste neerslag valt in de zomermaanden, van juni tot en met augustus.

Vanwege de ligging van Kaprun in de Alpen kan het weer snel omslaan. Het kan bijvoorbeeld ineens gaan sneeuwen in de zomer, of juist heel warm worden in de winter. Het is daarom verstandig om altijd goed voorbereid op pad te gaan en rekening te houden met de weersomstandigheden.

De beste reistijd voor Kaprun

De beste reistijd voor Kaprun hangt af van wat je er wilt gaan doen. Als je wilt skiën of snowboarden, kun je het beste in de wintermaanden gaan. De Kitzsteinhorn is het hele jaar door besneeuwd, maar de andere pistes in de omgeving zijn alleen geopend van december tot en met april. Als je wilt wandelen of fietsen, kun je het beste in de zomermaanden gaan. De temperatuur is dan aangenaam en de natuur is op zijn mooist.

Als je niet van drukte houdt, kun je het beste buiten het hoogseizoen gaan. In de wintermaanden en tijdens de schoolvakanties kan het erg druk zijn in Kaprun en op de pistes. In de zomermaanden zijn er veel toeristen die komen wandelen en fietsen, maar het is dan wel minder druk dan in de winter.

Wat te doen in Kaprun bij slecht weer?

Het kan natuurlijk voorkomen dat het weer in Kaprun niet meezit. Gelukkig zijn er ook bij slecht weer genoeg dingen te doen in deze plaats. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Tauern Spa, een groot wellnesscentrum met verschillende sauna’s, zwembaden en glijbanen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Sigmund-Thun-Klamm, een indrukwekkende kloof waar je doorheen kunt wandelen. Verder zijn er in Kaprun verschillende musea en tentoonstellingen te vinden, zoals het Kaprun Museum en de Burg Kaprun.

Conclusie

Kaprun is een prachtige plaats in Oostenrijk, met een gematigd landklimaat. De winters zijn koud en de zomers mild, met het hele jaar door vrij veel neerslag. De beste reistijd hangt af van wat je er wilt gaan doen, maar over het algemeen kun je het beste in de winter gaan skiën en in de zomer gaan wandelen of fietsen. Bij slecht weer zijn er genoeg dingen te doen in Kaprun, zoals een bezoek aan de Tauern Spa of het Sigmund-Thun-Klamm. Kortom, Kaprun is een veelzijdige bestemming waar voor iedereen wel iets te doen is, ongeacht het weer.

Plaats een reactie