Klimaat Langkawi: Alles wat je moet weten over het weer op dit prachtige eiland

Langkawi is een prachtig eiland in Maleisië, gelegen in de Andamanse Zee. Het eiland is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden, de weelderige natuur en de vele bezienswaardigheden. Het klimaat op Langkawi is tropisch, wat betekent dat het het hele jaar door warm en vochtig is. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het klimaat op Langkawi.

De seizoenen op Langkawi

Langkawi kent twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van december tot en met februari, terwijl het regenseizoen van maart tot en met november duurt. Tijdens het droge seizoen is het weer op Langkawi over het algemeen zonnig en droog, met temperaturen die schommelen tussen de 30 en 35 graden Celsius. Het regenseizoen is vochtiger en warmer, met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 40 graden Celsius.

Tijdens het regenseizoen valt er op Langkawi veel neerslag, vooral in de maanden september en oktober. Het kan dan dagenlang achter elkaar regenen, waardoor sommige wegen en paden onbegaanbaar worden. Toch betekent dit niet dat je Langkawi tijdens het regenseizoen moet vermijden. De regenbuien zijn meestal kort maar hevig, en na een regenbui klaart het vaak snel weer op.

De beste reistijd voor Langkawi

De beste reistijd voor Langkawi is tijdens het droge seizoen, van december tot en met februari. Tijdens deze periode is het weer op Langkawi het meest aangenaam, met veel zon en weinig regen. Dit is dan ook de drukste periode op het eiland, met veel toeristen die genieten van de prachtige stranden en de vele bezienswaardigheden.

Als je Langkawi wilt bezoeken tijdens het regenseizoen, is het aan te raden om dit te doen in de maanden maart tot en met mei. Tijdens deze periode is het weer nog steeds warm en vochtig, maar valt er minder regen dan in de maanden september en oktober. Bovendien zijn de prijzen voor accommodatie en activiteiten tijdens het regenseizoen vaak lager dan tijdens het droge seizoen.

Wat te doen op Langkawi bij slecht weer?

Hoewel het weer op Langkawi over het algemeen zonnig en droog is, kan het voorkomen dat je tijdens je vakantie te maken krijgt met slecht weer. Gelukkig zijn er op Langkawi genoeg activiteiten te doen bij slecht weer. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Bezoek een van de vele musea op Langkawi, zoals het Langkawi Art in Paradise 3D Museum of het Galeria Perdana.
  • Maak een boottocht door de mangroven van Kilim Geoforest Park.
  • Bezoek de Langkawi Sky Bridge, een spectaculaire brug die hoog boven de jungle hangt.
  • Ontdek de onderwaterwereld van Langkawi in het Underwater World Langkawi.
  • Geniet van een ontspannende massage in een van de vele spa’s op Langkawi.

Conclusie

Het klimaat op Langkawi is tropisch, wat betekent dat het het hele jaar door warm en vochtig is. Het droge seizoen loopt van december tot en met februari, terwijl het regenseizoen van maart tot en met november duurt. De beste reistijd voor Langkawi is tijdens het droge seizoen, vanwege het aangename weer en de vele activiteiten die je kunt doen. Als je Langkawi wilt bezoeken tijdens het regenseizoen, is het aan te raden om dit te doen in de maanden maart tot en met mei. Bij slecht weer zijn er op Langkawi genoeg activiteiten te doen, zoals het bezoeken van musea, het maken van een boottocht door de mangroven of het ontdekken van de onderwaterwereld.

Plaats een reactie