Klimaat Lanzarote: Alles wat je moet weten over het weer op dit Canarische eiland

Lanzarote is een van de zeven Canarische eilanden en is gelegen voor de kust van Afrika, ten westen van Marokko. Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, vulkanische landschappen en het aangename klimaat. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het klimaat op Lanzarote.

Algemene feiten over Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de Canarische eilanden en heeft een oppervlakte van ongeveer 845 vierkante kilometer. Het eiland heeft ongeveer 150.000 inwoners en de hoofdstad is Arrecife. Lanzarote is een vulkanisch eiland en heeft een uniek landschap met zwarte lavastranden, kraters en vulkanen. Het eiland heeft ook een aantal bezienswaardigheden, waaronder het Nationaal Park Timanfaya, de Cueva de los Verdes en de Jameos del Agua.

Het klimaat op Lanzarote

Het klimaat op Lanzarote is subtropisch en wordt beïnvloed door de passaatwinden en de warme Golfstroom. Het eiland heeft het hele jaar door aangename temperaturen en weinig neerslag. De gemiddelde temperatuur op Lanzarote ligt tussen de 20 en 30 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen.

Zomer op Lanzarote

De zomer op Lanzarote loopt van juni tot en met september en is de warmste periode van het jaar. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden Celsius en er valt weinig neerslag. De zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag en de zee heeft een aangename temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius. Dit maakt de zomer de ideale periode om te genieten van de stranden en het water.

Herfst op Lanzarote

De herfst op Lanzarote loopt van oktober tot en met november en is een overgangsperiode van de zomer naar de winter. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius en er valt iets meer neerslag dan in de zomer. De zee heeft nog steeds een aangename temperatuur en het is nog steeds mogelijk om te zwemmen en te zonnebaden.

Winter op Lanzarote

De winter op Lanzarote loopt van december tot en met februari en is de koelste periode van het jaar. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius en er kan af en toe wat regen vallen. De zee heeft nog steeds een aangename temperatuur van ongeveer 18 graden Celsius, maar het kan te koud zijn om te zwemmen. De winter is echter wel een goede periode om te wandelen en het eiland te verkennen.

Lente op Lanzarote

De lente op Lanzarote loopt van maart tot en met mei en is een overgangsperiode van de winter naar de zomer. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius en er valt weinig neerslag. De zee begint weer op te warmen en het is weer mogelijk om te zwemmen en te zonnebaden.

Conclusie

Het klimaat op Lanzarote is het hele jaar door aangenaam en maakt het eiland een populaire vakantiebestemming. Of je nu in de zomer of in de winter gaat, er is altijd wel iets te doen op het eiland. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden, wandelen of het eiland wilt verkennen, Lanzarote heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie