Klimaat Laos

Laos is een land in Zuidoost-Azië en heeft een tropisch klimaat. Het land is omringd door Thailand, Vietnam, Cambodja, Myanmar en China. Laos heeft een oppervlakte van 236.800 vierkante kilometer en heeft ongeveer 7 miljoen inwoners. De hoofdstad van Laos is Vientiane en de officiële taal is Laotiaans.

Klimaat

Laos heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen en een regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met april en het regenseizoen van mei tot en met oktober. In het droge seizoen is het warm en droog, met temperaturen tussen de 25 en 35 graden Celsius. In het regenseizoen is het vochtig en warm, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius.

De regenval in Laos is afhankelijk van de regio. In het noorden van Laos valt meer regen dan in het zuiden. In de bergen kan het ook meer regenen dan in de laaglanden. De meeste regen valt in de maanden juli en augustus. In deze maanden kan het ook flink stormen in Laos.

Bezienswaardigheden

Laos heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de stad Luang Prabang. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft veel historische gebouwen en tempels. Ook de Mekongrivier is een bezienswaardigheid in Laos. Deze rivier stroomt door Laos en is de op een na langste rivier van Azië.

Een andere bezienswaardigheid in Laos is de Vlakte der Kruiken. Dit is een archeologische site in het noorden van Laos waar honderden stenen kruiken verspreid liggen. De kruiken zijn meer dan 2000 jaar oud en niemand weet precies waar ze voor dienden.

Conclusie

Laos heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen en een regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met april en het regenseizoen van mei tot en met oktober. In het droge seizoen is het warm en droog, met temperaturen tussen de 25 en 35 graden Celsius. In het regenseizoen is het vochtig en warm, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Laos heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de stad Luang Prabang en de Vlakte der Kruiken.

Plaats een reactie