Klimaat Lissabon: Alles wat je moet weten over het weer in de Portugese hoofdstad

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en ligt aan de westkust van het Iberisch Schiereiland. Het is een stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur. Maar voordat je je koffers pakt en op reis gaat naar deze prachtige stad, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het klimaat in Lissabon.

Algemene feiten over Lissabon

Lissabon is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de grootste stad van Portugal en heeft ongeveer 547.000 inwoners. De stad ligt aan de monding van de rivier de Taag en heeft een prachtige kustlijn. Lissabon is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele bezienswaardigheden, zoals de Torre de Belém, het Jerónimos-klooster en het Castelo de São Jorge.

De stad heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. Het klimaat wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de nabijheid van de rivier de Taag.

Klimaat in Lissabon

De zomers in Lissabon zijn warm en droog, met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden Celsius. De zon schijnt bijna elke dag en er valt weinig regen. De zomer begint in juni en duurt tot en met september. Het is de drukste tijd van het jaar in Lissabon vanwege de vele toeristen die de stad bezoeken.

De herfst begint in oktober en duurt tot en met december. Het weer is mild en er valt meer regen dan in de zomer. De temperaturen liggen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is een goede tijd om Lissabon te bezoeken als je de drukte van de zomer wilt vermijden.

De winter in Lissabon is mild en nat. De temperaturen liggen tussen de 10 en 15 graden Celsius en er valt meer regen dan in de herfst. Het kan soms ook behoorlijk winderig zijn. De winter begint in januari en duurt tot en met maart.

De lente begint in april en duurt tot en met mei. Het weer wordt warmer en droger, met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is een goede tijd om Lissabon te bezoeken als je van bloemen houdt, want de stad staat dan vol met bloeiende bomen en planten.

Wat te dragen in Lissabon

Als je Lissabon bezoekt in de zomer, is het belangrijk om lichte kleding te dragen vanwege de warme temperaturen. Zorg er ook voor dat je zonnebrandcrème en een hoed meeneemt om jezelf te beschermen tegen de zon. In de herfst en winter is het belangrijk om warme kleding en een paraplu mee te nemen vanwege de regen en de lagere temperaturen.

Conclusie

Lissabon is een prachtige stad met een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en nat zijn. Het is belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten voordat je op reis gaat naar Lissabon, zodat je de juiste kleding en accessoires kunt meenemen. Of je nu in de zomer of in de winter gaat, Lissabon is een stad die je niet mag missen.

Plaats een reactie