Klimaat Mallorca

Mallorca is een eiland dat behoort tot de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het heerlijke eten en de vele bezienswaardigheden. Maar hoe zit het eigenlijk met het klimaat op Mallorca?

Algemene feiten over Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en heeft een oppervlakte van ongeveer 3.640 km². Het eiland heeft een kustlijn van maar liefst 550 kilometer en is daarmee een populaire bestemming voor strandliefhebbers. Naast de stranden heeft Mallorca ook veel historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal La Seu in Palma de Mallorca en het kasteel van Bellver. Ook de Serra de Tramuntana, een gebergte in het noordwesten van het eiland, is een populaire trekpleister voor toeristen.

Het klimaat op Mallorca

Mallorca heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. De gemiddelde temperatuur op Mallorca in de zomermaanden ligt rond de 30 graden Celsius, terwijl het in de winter gemiddeld zo’n 15 graden Celsius is. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, van november tot en met maart. In de zomermaanden valt er nauwelijks neerslag op Mallorca.

Zomer op Mallorca

De zomer op Mallorca begint in juni en duurt tot en met september. Dit zijn de maanden waarin de meeste toeristen het eiland bezoeken vanwege het mooie weer en de vele activiteiten die er te doen zijn. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 30 graden Celsius, maar kan oplopen tot wel 35 graden Celsius. Het is dan ook belangrijk om voldoende water te drinken en je goed in te smeren met zonnebrandcrème als je naar het strand gaat.

Winter op Mallorca

De winter op Mallorca begint in november en duurt tot en met februari. Dit zijn de maanden waarin er de meeste neerslag valt op het eiland. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 15 graden Celsius, maar kan dalen tot zo’n 5 graden Celsius. Het is dan ook aan te raden om warme kleding mee te nemen als je in deze periode naar Mallorca gaat.

Lente en herfst op Mallorca

De lente en herfst op Mallorca zijn overgangsperiodes tussen de zomer en winter. In deze maanden is het weer mild en aangenaam, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Dit zijn dan ook goede maanden om het eiland te verkennen en te genieten van de natuur en bezienswaardigheden.

Conclusie

Het klimaat op Mallorca is mediterraan, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild en nat. De zomermaanden zijn de populairste maanden om het eiland te bezoeken vanwege het mooie weer en de vele activiteiten die er te doen zijn. In de wintermaanden valt er de meeste neerslag op Mallorca en is het wat koeler. De lente en herfst zijn overgangsperiodes tussen de zomer en winter en zijn goede maanden om het eiland te verkennen. Of je nu in de zomer of winter naar Mallorca gaat, er is altijd wel iets te doen en te zien op dit prachtige eiland.

Plaats een reactie