Klimaat Malta

Malta is een eilandstaat in de Middellandse Zee, gelegen ten zuiden van Sicilië. Het bestaat uit drie bewoonde eilanden: Malta, Gozo en Comino. Het klimaat van Malta is mediterraan, wat betekent dat het warme, droge zomers heeft en milde winters. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele bezienswaardigheden en het aangename klimaat.

Zomer op Malta

De zomer op Malta begint in juni en duurt tot en met september. De temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, met weinig neerslag en veel zonneschijn. Dit maakt het een ideale bestemming voor zonaanbidders en strandliefhebbers. De stranden van Malta zijn dan ook populair bij toeristen. Het bekendste strand is het Gouden Baai strand, dat zich bevindt in het zuiden van Malta. Het is een prachtig zandstrand met helderblauw water.

Naast de stranden zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te vinden op Malta. Zo is de hoofdstad Valletta een echte aanrader. Het is een prachtige stad met veel historische gebouwen en smalle straatjes. Ook de oude stad Mdina is een bezoek waard. Het is een middeleeuwse stad met een indrukwekkende stadsmuur en een prachtig uitzicht over het eiland.

Winter op Malta

De winter op Malta is mild, met temperaturen rond de 15 graden Celsius. Er valt meer neerslag dan in de zomer, maar het blijft over het algemeen droog. Het is een rustigere periode op het eiland, maar er zijn nog steeds genoeg bezienswaardigheden te bezoeken. Zo is de kerstperiode op Malta erg bijzonder. De straten zijn versierd met kerstverlichting en er zijn veel kerstmarkten en concerten.

Een andere bezienswaardigheid die het hele jaar door te bezoeken is, is de Blauwe Grot. Dit is een grot op het eiland Comino, die alleen per boot te bereiken is. Het water in de grot is helderblauw en het is een prachtige plek om te snorkelen of te duiken.

Conclusie

Het klimaat van Malta is mediterraan, met warme, droge zomers en milde winters. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de vele bezienswaardigheden en het aangename klimaat. In de zomer zijn de stranden populair bij toeristen, terwijl de winterperiode rustiger is en er meer kerstactiviteiten te beleven zijn. Of je nu van zon, cultuur of natuur houdt, Malta heeft voor ieder wat wils.

Plaats een reactie