Klimaat Manila: Alles wat je moet weten over het klimaat in de Filipijnse hoofdstad

Manila is de hoofdstad van de Filipijnen en is gelegen op het eiland Luzon. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Manila is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele bezienswaardigheden, zoals de Intramuros, Rizal Park en de San Agustin kerk.

Naast de bezienswaardigheden is het klimaat in Manila ook een belangrijke factor voor toeristen om rekening mee te houden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het klimaat in Manila.

De seizoenen in Manila

Manila heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met april en het regenseizoen van mei tot en met oktober.

Tijdens het droge seizoen is het weer in Manila over het algemeen warm en droog. De temperatuur ligt tussen de 25 en 32 graden Celsius en er valt weinig tot geen regen. Dit is dan ook de beste tijd om Manila te bezoeken als je van zon en warmte houdt.

Het regenseizoen in Manila kan behoorlijk heftig zijn. Er valt veel regen en er kunnen tyfoons voorkomen. De temperatuur ligt tijdens het regenseizoen iets lager dan tijdens het droge seizoen, maar het kan nog steeds behoorlijk warm en vochtig zijn. Als je van plan bent om tijdens het regenseizoen naar Manila te reizen, is het verstandig om rekening te houden met de regen en eventuele tyfoons.

De gemiddelde temperaturen in Manila

De gemiddelde temperatuur in Manila ligt het hele jaar door rond de 27 graden Celsius. Tijdens het droge seizoen kan de temperatuur oplopen tot 32 graden Celsius en tijdens het regenseizoen ligt de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden Celsius.

De warmste maanden in Manila zijn april en mei, waarbij de temperatuur kan oplopen tot boven de 35 graden Celsius. De koelste maanden zijn december en januari, waarbij de temperatuur kan dalen tot onder de 20 graden Celsius.

De luchtvochtigheid in Manila

Manila heeft een hoge luchtvochtigheid, vooral tijdens het regenseizoen. De luchtvochtigheid kan oplopen tot boven de 90 procent, wat het erg benauwd kan maken. Tijdens het droge seizoen is de luchtvochtigheid iets lager, maar het kan nog steeds behoorlijk vochtig aanvoelen.

De tyfoonseizoen in Manila

Manila ligt in een gebied waar tyfoons kunnen voorkomen. Het tyfoonseizoen loopt van juni tot en met november, waarbij de meeste tyfoons voorkomen in september en oktober. Tijdens een tyfoon kan er veel regen vallen en kan er sprake zijn van harde windstoten. Het is dan ook verstandig om tijdens het tyfoonseizoen de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden en eventuele waarschuwingen van de autoriteiten op te volgen.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Manila te reizen, is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat. Het droge seizoen is de beste tijd om Manila te bezoeken als je van zon en warmte houdt, terwijl het regenseizoen behoorlijk heftig kan zijn. Tijdens het tyfoonseizoen is het verstandig om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden en eventuele waarschuwingen op te volgen.

Manila is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis en cultuur. Door rekening te houden met het klimaat, kun je optimaal genieten van alles wat deze stad te bieden heeft.

Plaats een reactie