Klimaat Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland en ligt in het Europese deel van het land. Het is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, met bezienswaardigheden zoals het Rode Plein, het Kremlin en de St. Basil’s kathedraal. Maar hoe zit het met het klimaat in Moskou?

Algemene informatie over het klimaat in Moskou

Moskou heeft een vochtig continentaal klimaat, wat betekent dat het klimaat wordt beïnvloed door de nabijheid van de Oeral en de Arctische Oceaan. De winters zijn lang en koud, terwijl de zomers kort en warm zijn. De gemiddelde temperatuur in januari is -10°C, terwijl de gemiddelde temperatuur in juli 18°C is. De neerslag is het hele jaar door redelijk gelijkmatig verdeeld, met ongeveer 600 mm per jaar.

Winter in Moskou

De winter in Moskou begint meestal in november en duurt tot maart. De temperatuur kan dalen tot -30°C, dus het is belangrijk om je goed te kleden als je in deze periode naar Moskou reist. De stad is echter prachtig bedekt met sneeuw en er zijn veel winteractiviteiten te doen, zoals schaatsen op het Rode Plein en skiën in de nabijgelegen bergen.

Lente in Moskou

De lente begint in Moskou in april en duurt tot mei. Het weer kan nog steeds koud zijn, maar de temperaturen beginnen te stijgen en de sneeuw begint te smelten. Dit is een goede tijd om de stad te bezoeken, omdat de bloemen beginnen te bloeien en de parken weer groen worden.

Zomer in Moskou

De zomer in Moskou begint in juni en duurt tot augustus. De temperaturen kunnen oplopen tot 30°C, dus het is belangrijk om lichte kleding mee te nemen als je in deze periode naar Moskou reist. Dit is een goede tijd om de stad te bezoeken, omdat er veel buitenactiviteiten zijn, zoals festivals en concerten.

Herfst in Moskou

De herfst begint in Moskou in september en duurt tot oktober. Het weer kan nog steeds aangenaam zijn, maar de temperaturen beginnen te dalen en de bladeren beginnen te verkleuren. Dit is een goede tijd om de stad te bezoeken, omdat de herfstkleuren de stad een prachtig uitzicht geven.

Conclusie

Het klimaat in Moskou kan extreem zijn, met koude winters en warme zomers. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op het weer als je naar Moskou reist, maar het is zeker de moeite waard om de stad te bezoeken in elk seizoen. Of je nu van winteractiviteiten houdt of van buitenfestivals, Moskou heeft voor elk wat wils.

Plaats een reactie