Klimaat Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt in het oosten van het land, aan de grens met de Verenigde Staten. De stad heeft ongeveer 1 miljoen inwoners en is een belangrijk politiek en cultureel centrum. Ottawa heeft een gematigd landklimaat, met warme zomers en koude winters.

Zomer in Ottawa

De zomer in Ottawa begint in juni en duurt tot en met augustus. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 25 graden Celsius, maar kan oplopen tot boven de 30 graden. De zomermaanden zijn de beste tijd om Ottawa te bezoeken, omdat er dan veel evenementen en festivals plaatsvinden. Zo is er in juli het Ottawa Bluesfest, een groot muziekfestival met bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Ook is er in juli en augustus het Ottawa International Chamber Music Festival, waarbij er op verschillende locaties in de stad klassieke muziekconcerten worden gegeven.

Naast deze festivals zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Ottawa die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er het Parliament Hill, waar het Canadese parlement zetelt. Hier kun je een rondleiding krijgen en meer te weten komen over de politieke geschiedenis van Canada. Ook is er het Canadian Museum of History, waar je alles kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Canada en de omliggende regio’s.

Winter in Ottawa

De winter in Ottawa begint in december en duurt tot en met februari. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de -10 graden Celsius, maar kan dalen tot onder de -20 graden. De wintermaanden zijn minder populair om Ottawa te bezoeken, maar er zijn nog steeds genoeg activiteiten te doen. Zo is er in februari het Winterlude Festival, waarbij er op verschillende locaties in de stad ijsbeelden worden tentoongesteld en er allerlei winterse activiteiten worden georganiseerd.

Naast het Winterlude Festival zijn er nog meer bezienswaardigheden in Ottawa die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er het Rideau Canal, een 202 kilometer lange waterweg die door Ottawa loopt. In de winter wordt het kanaal omgetoverd tot de langste schaatsbaan ter wereld, waar je kilometers lang kunt schaatsen door de stad. Ook is er het Canadian War Museum, waar je alles kunt leren over de militaire geschiedenis van Canada en de rol die het land heeft gespeeld in verschillende oorlogen.

Conclusie

Ottawa is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten, zowel in de zomer als in de winter. Het klimaat in Ottawa is gematigd landklimaat, met warme zomers en koude winters. Als je Ottawa wilt bezoeken, is de zomer de beste tijd om te gaan vanwege de vele festivals en evenementen die dan plaatsvinden. Maar ook in de winter is er genoeg te doen en te zien in Ottawa, zoals het Winterlude Festival en de schaatsbaan op het Rideau Canal. Kortom, Ottawa is een stad die het hele jaar door de moeite waard is om te bezoeken.

Plaats een reactie