Klimaat Ouarzazate: Een Overzicht van het Klimaat in deze Marokkaanse Stad

Ouarzazate is een stad in het zuiden van Marokko, gelegen aan de rand van de Sahara-woestijn. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele historische bezienswaardigheden en de prachtige natuurlijke omgeving. Het klimaat in Ouarzazate is een belangrijke factor voor toeristen die deze stad bezoeken. In dit artikel zullen we een overzicht geven van het klimaat in Ouarzazate en wat je kunt verwachten als je deze stad bezoekt.

Geografische ligging van Ouarzazate

Ouarzazate is gelegen in het zuiden van Marokko, in de regio Souss-Massa-Draa. Het is de hoofdstad van de provincie Ouarzazate en heeft een bevolking van ongeveer 70.000 mensen. De stad ligt aan de voet van het Atlasgebergte en aan de rand van de Sahara-woestijn. Het is een belangrijk knooppunt voor handel en transport tussen het noorden en zuiden van Marokko.

Klimaat in Ouarzazate

Het klimaat in Ouarzazate is een typisch woestijnklimaat, met hete zomers en milde winters. De stad heeft een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. De zomers zijn erg heet, met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden Celsius of hoger. De winters zijn mild, met temperaturen die overdag rond de 20 graden Celsius liggen en ’s nachts kunnen dalen tot rond het vriespunt.

De luchtvochtigheid in Ouarzazate is over het algemeen laag, wat betekent dat de hitte in de zomer draaglijker is dan in andere delen van Marokko. De stad heeft ook weinig neerslag, met gemiddeld minder dan 200 millimeter per jaar. De meeste regen valt in de wintermaanden, van november tot maart.

Beste tijd om Ouarzazate te bezoeken

De beste tijd om Ouarzazate te bezoeken is in de herfst of lente, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder kans is op extreme hitte. De maanden september tot november en maart tot mei zijn ideaal voor een bezoek aan deze stad. In de wintermaanden kan het ’s nachts erg koud worden, dus het is belangrijk om warme kleding mee te nemen als je in deze periode Ouarzazate bezoekt.

Als je van plan bent om in de zomer naar Ouarzazate te gaan, houd er dan rekening mee dat het erg heet kan worden. Het is belangrijk om voldoende water mee te nemen en jezelf te beschermen tegen de zon. Het is ook aan te raden om activiteiten in de buitenlucht te vermijden tijdens de heetste uren van de dag.

Activiteiten in Ouarzazate

Ouarzazate heeft veel te bieden voor toeristen, ongeacht het seizoen. Een van de meest populaire attracties is de Kasbah van Taourirt, een historisch fort dat dateert uit de 17e eeuw. Andere bezienswaardigheden zijn de Kasbah van Ait Ben Haddou, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, en de Atlas Film Studios, waar veel bekende films zijn opgenomen.

Als je van natuur houdt, zijn er veel mogelijkheden om de omgeving van Ouarzazate te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een dagtocht maken naar de Todra-kloof, een spectaculaire kloof met hoge rotswanden. Of je kunt een bezoek brengen aan de Draa-vallei, een prachtig gebied met palmbomen en oases.

Conclusie

Ouarzazate is een prachtige stad in het zuiden van Marokko, met een rijke geschiedenis en een prachtige natuurlijke omgeving. Het klimaat in Ouarzazate is een belangrijke factor voor toeristen die deze stad bezoeken. De zomers zijn heet en de winters zijn mild, met weinig neerslag gedurende het hele jaar. De beste tijd om Ouarzazate te bezoeken is in de herfst of lente, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder kans is op extreme hitte. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of natuur, er is genoeg te zien en te doen in Ouarzazate.

Plaats een reactie