Klimaat podcast: de opkomst van podcasts over klimaatverandering

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor klimaatverandering en de impact daarvan op onze planeet. Naast de traditionele media, zoals kranten en televisie, zijn er ook steeds meer podcasts die zich richten op dit onderwerp. In dit artikel bespreken we de opkomst van klimaat podcasts en welke podcasts je zeker niet mag missen.

Wat zijn klimaat podcasts?

Een podcast is een audio-uitzending die je kunt beluisteren via internet. Het grote voordeel van podcasts is dat je ze kunt beluisteren waar en wanneer je maar wilt. Klimaat podcasts zijn podcasts die zich richten op klimaatverandering en alles wat daarmee te maken heeft. Denk hierbij aan de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, maar ook aan oplossingen en initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld.

Waarom zijn klimaat podcasts populair?

Er zijn verschillende redenen waarom klimaat podcasts steeds populairder worden. Ten eerste is er steeds meer aandacht voor klimaatverandering en de impact daarvan op onze planeet. Mensen willen graag meer weten over dit onderwerp en podcasts bieden een laagdrempelige manier om je hierin te verdiepen.

Ten tweede zijn podcasts erg toegankelijk. Je kunt ze beluisteren tijdens het sporten, in de trein of tijdens het koken. Hierdoor zijn podcasts een makkelijke manier om meer te leren over klimaatverandering zonder dat het veel tijd kost.

Ten derde zijn er steeds meer podcasts beschikbaar over klimaatverandering. Hierdoor is er voor iedereen wel een podcast te vinden die aansluit bij zijn of haar interesses.

Welke klimaat podcasts zijn er?

Er zijn ontzettend veel klimaat podcasts beschikbaar. Hieronder bespreken we een aantal podcasts die je zeker niet mag missen.

De Klimaatshow

De Klimaatshow is een podcast van de NPO waarin presentator Brecht van Hulten samen met experts en ervaringsdeskundigen praat over klimaatverandering. In elke aflevering staat een ander onderwerp centraal, zoals de rol van de landbouwsector in de strijd tegen klimaatverandering of de impact van klimaatverandering op de oceanen.

Duurzame Jonge 100 Podcast

De Duurzame Jonge 100 Podcast is een podcast van de Duurzame Jonge 100, een netwerk van jonge professionals die zich inzetten voor een duurzame toekomst. In deze podcast praten jonge professionals over hun visie op duurzaamheid en de stappen die zij zetten om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

De Groene Podcast

De Groene Podcast is een podcast van het tijdschrift De Groene Amsterdammer. In deze podcast praten journalisten en experts over actuele onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over de rol van de politiek in de strijd tegen klimaatverandering en de impact van de coronacrisis op de duurzame transitie.

Greenpeace Podcast

De Greenpeace Podcast is een podcast van Greenpeace Nederland. In deze podcast praten medewerkers van Greenpeace over hun werk en de campagnes die zij voeren. Ook worden er regelmatig gasten uitgenodigd die meer kunnen vertellen over een specifiek onderwerp, zoals de impact van de luchtvaart op het klimaat.

Conclusie

Klimaat podcasts zijn een laagdrempelige manier om meer te leren over klimaatverandering en alles wat daarmee te maken heeft. Er zijn ontzettend veel podcasts beschikbaar over dit onderwerp, waardoor er voor iedereen wel een podcast te vinden is die aansluit bij zijn of haar interesses. In dit artikel hebben we een aantal podcasts besproken die je zeker niet mag missen. Dus waar wacht je nog op? Luisteren maar!

Plaats een reactie