Klimaat Rhodos: Alles wat je moet weten over het klimaat op dit Griekse eiland

Rhodos is een prachtig Grieks eiland dat zich in de Egeïsche Zee bevindt. Het eiland is het grootste van de Dodekanesos-eilanden en is een populaire vakantiebestemming vanwege de mooie stranden, historische bezienswaardigheden en het heerlijke klimaat. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het klimaat op Rhodos.

Algemene informatie over Rhodos

Rhodos is een eiland in Griekenland en is gelegen in de Egeïsche Zee. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 1.400 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 115.000 mensen. Rhodos is vooral bekend vanwege de oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast zijn er op het eiland veel mooie stranden te vinden en kun je er genieten van de Griekse keuken.

Het klimaat op Rhodos

Rhodos heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het er in de zomer warm en droog is en in de winter mild en nat. De zomermaanden op Rhodos duren van juni tot en met september en zijn de warmste maanden van het jaar. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 30 graden Celsius, maar kan oplopen tot wel 40 graden Celsius. De zon schijnt gemiddeld 12 uur per dag en er valt vrijwel geen regen.

De wintermaanden op Rhodos duren van december tot en met februari en zijn de koudste maanden van het jaar. De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 15 graden Celsius, maar kan dalen tot 5 graden Celsius. Er valt in deze maanden meer regen dan in de zomermaanden, maar het blijft over het algemeen mild.

De beste reistijd voor Rhodos

De beste reistijd voor Rhodos is van mei tot en met oktober. In deze maanden is het weer het meest stabiel en kun je genieten van veel zon en weinig regen. De maanden juli en augustus zijn het drukst op het eiland, omdat dit de zomermaanden zijn en veel mensen dan op vakantie gaan. Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste in mei, juni, september of oktober naar Rhodos gaan.

Wat te doen op Rhodos

Op Rhodos is genoeg te doen voor jong en oud. Zo kun je de oude stad bezoeken, waar je kunt genieten van de middeleeuwse architectuur en de vele winkeltjes en restaurants. Daarnaast zijn er op het eiland veel mooie stranden te vinden, waar je kunt zwemmen, zonnen en watersporten kunt beoefenen. Ook kun je een bezoek brengen aan de vlindervallei, waar duizenden vlinders te zien zijn.

Als je van geschiedenis houdt, kun je een bezoek brengen aan de Akropolis van Lindos, een oude citadel die op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt over de omgeving. Ook kun je een bezoek brengen aan de oude stad Kamiros, waar je de overblijfselen van een oude stad kunt bekijken.

Conclusie

Rhodos is een prachtig Grieks eiland met een heerlijk mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn warm en droog, terwijl de wintermaanden mild en nat zijn. De beste reistijd voor Rhodos is van mei tot en met oktober, wanneer het weer het meest stabiel is. Op het eiland is genoeg te doen voor jong en oud, van het bezoeken van historische bezienswaardigheden tot het genieten van de mooie stranden.

Plaats een reactie