Klimaat Seychellen

De Seychellen is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten noorden van Madagaskar en ten oosten van Kenia. Het bestaat uit 115 eilanden en is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, helderblauwe zee en de rijke flora en fauna. Het klimaat op de Seychellen is tropisch en wordt beïnvloed door de passaatwinden en de moessonregens.

Temperatuur

De temperatuur op de Seychellen is het hele jaar door aangenaam warm, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius. De warmste maanden zijn december tot en met april, met temperaturen die kunnen oplopen tot 32 graden Celsius. De koelste maanden zijn juni tot en met september, met temperaturen rond de 24 graden Celsius. De temperatuur van de zee is het hele jaar door tussen de 26 en 29 graden Celsius.

Regenseizoen

De Seychellen kent twee regenseizoenen. Het kleine regenseizoen is van oktober tot en met november en het grote regenseizoen is van december tot en met februari. Tijdens het regenseizoen kan er veel regen vallen, maar meestal zijn het korte, hevige buien die snel voorbijgaan. Het regenseizoen heeft ook voordelen, want het zorgt voor een groene en weelderige natuur op de eilanden.

Passaatwinden

De passaatwinden hebben een grote invloed op het klimaat op de Seychellen. Van mei tot en met september waait de zuidoostpassaat, die voor een verkoelende bries zorgt en de temperatuur iets omlaag brengt. Van oktober tot en met april waait de noordwestpassaat, die voor een warme en vochtige luchtstroom zorgt. Deze passaatwinden zijn ook van invloed op de golven en de stroming van de zee.

Beste reistijd

De beste reistijd voor de Seychellen is van mei tot en met september, wanneer de zuidoostpassaat waait en de temperatuur iets lager is. Dit is ook de periode met de minste regenval en de meeste zonuren. De maanden december tot en met april zijn ook populair, maar dan is het wel warmer en vochtiger en kan er meer regen vallen. Het is dan wel de beste periode om te duiken en te snorkelen, omdat het zicht onder water dan het beste is.

Conclusie

Het klimaat op de Seychellen is het hele jaar door aangenaam warm, met temperaturen tussen de 24 en 32 graden Celsius. Het kent twee regenseizoenen, maar deze hebben ook voordelen voor de natuur op de eilanden. De passaatwinden hebben een grote invloed op het klimaat en de zee rondom de Seychellen. De beste reistijd is van mei tot en met september, wanneer de zuidoostpassaat waait en de temperatuur iets lager is. Maar ook in de andere maanden is het goed vertoeven op deze prachtige eilandengroep.

Plaats een reactie