Klimaat Tahiti

Tahiti is een eiland in de Stille Oceaan en behoort tot Frans-Polynesië. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en weelderige groene landschappen. Het klimaat op Tahiti is tropisch en wordt beïnvloed door de passaatwinden en de warme zeestromen. In dit artikel gaan we dieper in op het klimaat van Tahiti en wat voor invloed dit heeft op het eiland.

Tropisch klimaat

Het klimaat op Tahiti is tropisch, wat betekent dat het het hele jaar door warm is. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden Celsius. De luchtvochtigheid is hoog en er valt het hele jaar door regen. Het regenseizoen loopt van november tot en met april en het droge seizoen van mei tot en met oktober. Tijdens het regenseizoen kan het flink regenen, maar meestal zijn het korte, hevige buien die snel voorbijgaan. Het droge seizoen is over het algemeen zonniger en minder vochtig.

Invloed van de passaatwinden

De passaatwinden hebben een grote invloed op het klimaat van Tahiti. Deze winden waaien het hele jaar door van oost naar west en zorgen voor verkoeling op het eiland. De winden brengen ook vochtige lucht mee, wat zorgt voor de hoge luchtvochtigheid op Tahiti. De passaatwinden zijn ook verantwoordelijk voor de golven die het eiland omringen. Deze golven maken Tahiti een populaire bestemming voor surfers van over de hele wereld.

Invloed van de zeestromen

De warme zeestromen hebben ook een grote invloed op het klimaat van Tahiti. De zeestromen zorgen voor warm water rondom het eiland, wat weer zorgt voor een hoge luchtvochtigheid en regenval. De warme zeestromen hebben ook een positieve invloed op de flora en fauna van Tahiti. Het eiland heeft een weelderige vegetatie en een rijke onderwaterwereld.

Bezienswaardigheden op Tahiti

Tahiti heeft veel te bieden voor toeristen. Naast de prachtige stranden en helderblauwe wateren zijn er ook veel culturele bezienswaardigheden te vinden op het eiland. Zo is er de Arahurahu Marae, een oude tempel die dateert uit de 16e eeuw. Ook de markt van Papeete is een bezoekje waard. Hier vind je lokale producten en souvenirs. Verder zijn er veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen op het eiland. Zo kun je bijvoorbeeld de Fautaua waterval bezoeken, die midden in de jungle ligt.

Conclusie

Het klimaat op Tahiti is tropisch en wordt beïnvloed door de passaatwinden en de warme zeestromen. Het eiland heeft het hele jaar door een hoge luchtvochtigheid en regenval, maar het droge seizoen is over het algemeen zonniger en minder vochtig. Tahiti heeft veel te bieden voor toeristen, van prachtige stranden en helderblauwe wateren tot culturele bezienswaardigheden en mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Het is een paradijs op aarde dat zeker een bezoekje waard is.

Plaats een reactie