Klimaat Tarifa: Alles wat je moet weten over het klimaat in deze prachtige stad

Tarifa is een prachtige stad in het zuiden van Spanje, gelegen aan de Straat van Gibraltar. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, de rijke geschiedenis en de vele watersportmogelijkheden. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Tarifa ook bekend staat om zijn unieke klimaat. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het klimaat in Tarifa.

De ligging van Tarifa

Tarifa is gelegen aan de zuidkust van Spanje, in de regio Andalusiƫ. Het is de meest zuidelijke stad van het Europese vasteland en ligt op slechts 14 kilometer afstand van Afrika. De stad is gelegen aan de Straat van Gibraltar, de smalle zeestraat die de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan met elkaar verbindt.

Het klimaat van Tarifa

Tarifa heeft een mediterraan klimaat met Atlantische invloeden. Dit betekent dat de zomers warm en droog zijn, terwijl de winters mild en regenachtig zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 25 graden Celsius, terwijl het in de winter gemiddeld zo’n 15 graden Celsius is. De stad heeft gemiddeld zo’n 300 dagen zon per jaar, wat het een populaire bestemming maakt voor zonaanbidders.

Wat Tarifa echter uniek maakt, is de aanwezigheid van de Levante en de Poniente. Dit zijn twee winden die vanuit verschillende richtingen waaien en een grote invloed hebben op het klimaat in de stad.

De Levante

De Levante is een oostenwind die vanuit de Middellandse Zee waait. Deze wind kan zeer krachtig zijn en zorgt vaak voor hoge golven en sterke stromingen. De wind brengt ook warme lucht met zich mee, waardoor de temperaturen in Tarifa flink kunnen oplopen. In de zomer kan de Levante ervoor zorgen dat de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden Celsius.

De Poniente

De Poniente is een westenwind die vanuit de Atlantische Oceaan waait. Deze wind is over het algemeen wat koeler en brengt vaak regen met zich mee. De Poniente zorgt voor verkoeling in de zomer en kan in de winter zorgen voor wat extra warmte.

De beste tijd om Tarifa te bezoeken

De beste tijd om Tarifa te bezoeken hangt af van wat je wilt doen. Als je wilt genieten van de zon en de stranden, dan zijn de maanden juni tot en met september de beste tijd om te gaan. De temperaturen zijn dan het hoogst en er valt weinig regen. Houd er wel rekening mee dat het in deze periode ook erg druk kan zijn in de stad.

Als je wilt windsurfen of kitesurfen, dan zijn de maanden april tot en met oktober de beste tijd om te gaan. In deze periode waait de Levante het hardst en zijn de omstandigheden perfect voor deze watersporten.

Als je wilt genieten van de natuur en de rust, dan zijn de maanden november tot en met maart de beste tijd om te gaan. Het kan dan wel wat frisser zijn, maar de natuur is op zijn mooist en er zijn minder toeristen in de stad.

Conclusie

Tarifa is een prachtige stad met een uniek klimaat. De aanwezigheid van de Levante en de Poniente zorgen voor bijzondere omstandigheden en maken de stad een populaire bestemming voor windsurfers en kitesurfers. Maar ook voor zonaanbidders en natuurliefhebbers is Tarifa een geweldige bestemming. Of je nu in de zomer of in de winter gaat, er is altijd wel iets te beleven in deze prachtige stad aan de Straat van Gibraltar.

Plaats een reactie