Klimaat USA

De Verenigde Staten van Amerika, ook wel bekend als de USA, is een land dat zich bevindt in Noord-Amerika. Het land heeft een oppervlakte van bijna 10 miljoen vierkante kilometer en is daarmee het op twee na grootste land ter wereld. De Verenigde Staten is een land met een divers klimaat, vanwege de grootte van het land en de verschillende geografische kenmerken. In dit artikel zullen we het klimaat van de Verenigde Staten van Amerika nader bekijken.

Klimaat in het oosten van de Verenigde Staten

Het oosten van de Verenigde Staten heeft een vochtig subtropisch klimaat. Dit betekent dat de zomers heet en vochtig zijn, terwijl de winters mild zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 30 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 10 graden Celsius ligt. De oostkust van de Verenigde Staten wordt vaak getroffen door orkanen, vooral in de late zomer en vroege herfst.

De stad New York, gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten, heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers warm en vochtig zijn, terwijl de winters koud en soms besneeuwd zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 25 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 0 graden Celsius ligt.

Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten, heeft ook een vochtig subtropisch klimaat. De zomers zijn heet en vochtig, terwijl de winters mild zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 30 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 5 graden Celsius ligt.

Klimaat in het westen van de Verenigde Staten

Het westen van de Verenigde Staten heeft een droog klimaat. Dit betekent dat de zomers heet en droog zijn, terwijl de winters mild zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 35 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 10 graden Celsius ligt.

De stad Los Angeles, gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten, heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomers warm en droog zijn, terwijl de winters mild en nat zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 25 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 15 graden Celsius ligt.

De stad Las Vegas, gelegen in het zuidwesten van de Verenigde Staten, heeft een woestijnklimaat. Dit betekent dat de zomers heet en droog zijn, terwijl de winters mild zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 40 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de 10 graden Celsius ligt.

Klimaat in het midden van de Verenigde Staten

Het midden van de Verenigde Staten heeft een continentaal klimaat. Dit betekent dat de zomers heet en vochtig zijn, terwijl de winters koud en droog zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 30 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de -5 graden Celsius ligt.

De stad Chicago, gelegen in het midden van de Verenigde Staten, heeft een vochtig continentaal klimaat. Dit betekent dat de zomers warm en vochtig zijn, terwijl de winters koud en besneeuwd zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 25 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de winter rond de -5 graden Celsius ligt.

Klimaatverandering in de Verenigde Staten

Net als de rest van de wereld heeft de Verenigde Staten te maken met klimaatverandering. De gemiddelde temperatuur in de Verenigde Staten is de afgelopen eeuw met ongeveer 1 graad Celsius gestegen. Dit heeft geleid tot meer extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven, droogtes en overstromingen.

De Verenigde Staten heeft zich aangesloten bij het Klimaatakkoord van Parijs, waarin landen afspreken om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 2 graden Celsius. De Verenigde Staten heeft echter aangekondigd uit het akkoord te willen stappen onder leiding van voormalig president Donald Trump. Onder de huidige president Joe Biden heeft de Verenigde Staten zich weer aangesloten bij het akkoord.

Conclusie

De Verenigde Staten heeft een divers klimaat vanwege de grootte van het land en de verschillende geografische kenmerken. Het oosten van de Verenigde Staten heeft een vochtig subtropisch klimaat, het westen heeft een droog klimaat en het midden heeft een continentaal klimaat. De Verenigde Staten heeft te maken met klimaatverandering en heeft zich aangesloten bij het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken.

Plaats een reactie